Αντικείμενο Μαθημάτων:

Στη σεμιναριακή σειρά μαθημάτων του Στάθη Άννινου, θα συνειδητοποιήσετε την άμεση συνάφεια της κλασικής μουσικής με τον αυτοσχεδιασμό και θα γνωρίσετε ιδέες και τρόπους για να αναπτύξετε την συνθετική και αυτοσχεδιαστική σας ικανότητα.

  • Μάθετε με ποιούς απλούς τρόπους μπορείτε άμεσα να αυτοσχεδιάζετε.

  • Ενσωματωμένες παρτιτούρες στα κρίσιμα σημεία των εκπαιδευτικών βίντεο.

  • Γνωρίστε τις ρίζες της έμπνευσης του αυτοσχεδιασμού από την κλασσική μουσική.

  • Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής..

Περιγραφή μαθημάτων

Watch Intro Video

Video

Εισηγητής

Στάθης Άννινος

Ο Στάθης Άννινος είναι πιανίστας, δάσκαλος μουσικής και συνθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Ιλίου, κάτοχος διπλώματος κλασικού πιάνου και πτυχίου Φούγκας. Μετά το δίπλωμα πιάνου μαθήτευσε κοντά στον Τάκη Φαραζή. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και χώρους ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπως: Jeunesses musicales (Παρίσι), Petit Paris d’Athenes, Beer festival θέατρο Βράχων, Eleώnas festival ,Unexpected art festival (Τήνος), Foygaro jazz fest, 3ο Πρόγραμμα ΕΡΑ, Παττίχειο θέατρο Λεμεσού, Ρώσικο Πολιτιστικό κέντρο Λευκωσίας,Φεστιβάλ Αθηνών (Επίδαυρος), Καλλιμάρμαρο . Επίσης, έχει παρουσιαστεί μουσική του για solo piano στο Μέγαρο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με πάμπολους Έλληνες καλλιτέχνες. Ενδεικτικές συνεργασίες: Δ. Σαββόπουλος, N. Ξυδάκης, Ν.Κυπουργός, Λ. Νικολακοπούλου,Ε. Βιτάλη, Μ. Φαραντούρη, Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Γαλάνη, Φ.Δεληβοριάς, Δ. Μυστακίδης, Α. Τουμπανάκη, Κ. Πολέμη, Θ. Βουτσικάκη, D. Lynch, Γ. Κιουρτζόγλου, Γ.Καλούδη, X. Λαμπράκης, B.Καρίπης, Β. Ρακόπουλος. Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα των Κυκλάδων (Ν.Κυπουργός) και του Polis Enseble. Ως ενεργό μέλος έχει παίξει σε σεμινάρια των Daniel Carter, Shai Maestro, Γιώργου Χατζηνίκου ενώ έχει συμμετάσχει ως μουσικό μέλος σε σεμινάριο του Γιώτη Κιουρτζόγλου. Το 2021 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που τιτλοφορείται "ANTHOLOGY".

Κριτικές Μαθητών

Πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο

Φιλιώ Στάμου

Πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, ανοίγει δρόμους στους κλασικούς πιανίστες να ασχοληθούν και με τον αυτοσχεδιασμό! Εξαιρετικός και πολύ μεταδοτικός ο Στάθης Άννινος!

Πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, ανοίγει δρόμους στους κλασικούς πιανίστες να ασχοληθούν και με τον αυτοσχεδιασμό! Εξαιρετικός και πολύ μεταδοτικός ο Στάθης Άννινος!

Διαβάστε λιγότερα

Πολύ χρήσιμο

Αντώνης Αλβέρτης

Μου φάνηκε πολύ χρήσιμο , κατάφερα να αποσπάσω πολλές πληροφορίες και με βοήθησε πολυ στον τρόπο με τον οποίο μπορώ να αυτοσχεδιάζω !Συγχαρητήρια στον κ. Στ...

Διαβάστε περισσότερα

Μου φάνηκε πολύ χρήσιμο , κατάφερα να αποσπάσω πολλές πληροφορίες και με βοήθησε πολυ στον τρόπο με τον οποίο μπορώ να αυτοσχεδιάζω !Συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Άννινο

Διαβάστε λιγότερα

Για την μετάβαση

Ευάγγελος Ριζόπουλος

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που είδα και άκουσα, ταυτόχρονα δίνουν και αισιοδοξία

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που είδα και άκουσα, ταυτόχρονα δίνουν και αισιοδοξία

Διαβάστε λιγότερα

Εξαιρετικό Σεμινάριο

ΜΑΡΙΑ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ

Ένα σεμινάριο προδιαγραφών αντίστοιχων σεμιναρίων του εξωτερικού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που και στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος για τέτοιου τύπου σεμινάρια. Συγ...

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σεμινάριο προδιαγραφών αντίστοιχων σεμιναρίων του εξωτερικού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που και στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος για τέτοιου τύπου σεμινάρια. Συγχαρητήρια στον κύριο Στάθη Άννινο .

Διαβάστε λιγότερα